Головна » 2016 » Вересень » 26 » Творчий звіт Оскара Мезерного
08:59
Творчий звіт Оскара Мезерного

      У Валках народилася  хороша традиція – проводити творчі звіти аматорів художньої самодіяльності у дворі  нашого музею: на затишній галявині у самому центрі міста. Торік тут із великим успіхом виступав народний гурт «Мельничани», яким керує прославлений акомпаніатор і збирач української фольклорної спадщини  заслужений працівник культури України Микола Губський. Цього року така нагода випала іншому нашому талановитому земляку – самодіяльному композитору та виконавцю, керівнику кількох вокальних колективів Оскару Мезерному, на честь якого пройшов бенефіс.
Творчі звіти, що популяризують народне мистецтво, відкривають нові імена місцевих самородків і створюють умови глядачам для змістовного відпочинку на свіжому повітрі, є спільним проектом  Валківського краєзнавчого музею та Народного дому «Іскра».
       У день, коли проходив бенефіс, Оскар Мезерний відзначав  свій  41-й рік від народження. Родом він із Луганської області, але понад три десятиліття мешкає в селі Серпневе на Валківщині. До музичної творчості потягнувся з дитинства. 1996 р. став працювати акомпаніатором у Благодатненському Будинку культури, останні чотири роки  перебуває уштаті РНД «Іскра» - є керівником та акомпаніатором вокальних колективів «Чарівниця» (смт. Ков’яги) і «Терниця» (с.Серпневе). Оскар володіє майстерністю гри на багатьох музичних інструментах – баяні, сопілці, гітарі, освоїв синтезатор і ударні. Він є неодноразовим переможцем районних пісенних конкурсів.
      Останнім акордом творчого звіту О. Мезерного стала перемога  в історичному конкурсі – він став автором музики до Гімна міста Валки, слова якого написала наша колега  поетеса Олена Школьник. Перше виконання  Гімну відбулося 16 вересня на Центральній площі в день святкування 370-річчя  міста.

 

Переглядів: 369 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: