Головна » 2015 » Квітень » 30 » Шлях реформ. Досвід Польщі.
07:27
Шлях реформ. Досвід Польщі.

   Чергова зустріч у музейній вітальні за участю Валківського міського голови Валерія Скрипніченка була присвячена досвіду Польщі у проведенні реформи місцевого самоврядування.У складі української делегації представників східних областей  він нещодавно вивчав цей досвід  сусідів у рамках проекту «Підготовка українського  самоврядування до впровадження реформ із децентралізації та асоціації з  ЄС», який координується Асоціаціями міст України та Польщі і реалізується під патронатом Президента Польщі Броніслава Коморовського.
     У ході візиту до сусідньої країни Валківський міський голова побував у Мінську-Мазовецькому – адміністративному центрі Мінського повіту Мазовецького воєводства, та у містечку Мрозе, яке  відповідає нашим Валкам за чисельністю населення.
     Ділячись враженнями від закордонної поїздки, В. Скрипніченко розповів про політичні та системні зміни, які сталися в Польщі після 1990 року, про суть реформ місцевого самоврядування в сусідній країні. Важливим результатом цих реформ, на переконання  нашого міського голови, стало надання польським громадам (гмінам) високого рівня самостійності, зміцнення повноважень місцевого самоврядування на основі положень  Європейської  хартії.
     Під час зустрічі Валерій Скрипніченко прокоментував власну ініціативу, пов'язану із створення м  «валківської  гміни»  на основі добровільного об’єднання Валківської, Гонтово-Ярської, Кобзарівської, Костівської та Черемушнянської територіальних громад.

 

Переглядів: 428 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: