Головна » 2015 » Лютий » 27

     «Війна під час миру» - так називається нова музейна фотовиставка, в якій розповідається про учасників Майдану, земляків, що беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі, а також волонтерів, які допомагають бійцям, відвозячи в зону АТО гуманітарну допомогу.   Презентація виставки відбулася 20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні.  До спілкування були запрошені безпосередні учасники минулорічних подій на Майдані у Києві Едуард Юрченко, Надія Гусейнова, Вікторія Губська,  волонтери Світлана Харченко, Юлія Котляр, Іван Поляцьковий,  а також учні 10-А класу Валківського ліцею імені О. Масельського ( кл. керівник – Валентина Дьяченко).
     Під час зустрічі наукові співробітники музею Ліляна Вільхівська і Тетяна Лабазова  розповіли про те, як готувалася виставка, як  розгорталися події на Майдані та про співвітчизників ... Читати далі »

Переглядів: 475 | Додав: museum | Дата: 27.02.2015 | Коментарі (0)

   17 лютого на 89-му році життя перестало битися серце останнього із потомствених валківських гончарів Наріжного Дмитра Івановича. Він не тільки достойно продовжив справу своїх діда і батька,  а прославив свій рід, гончарну Коржівку і всю Валківщину.
    З дитинства Дмитро тягнувся до гончарства, але батько, захищаючи сина від тяжкої  праці, забороняв брати до рук глину й гончарні інструменти. Та це не спиняло юнака, в руках якого глина просто «співала».
    Однак справжня гончарна практика почалася в Наріжного після війни, яку він закінчив молодшим командиром. У Валківському промкомбінаті працював поряд із валківськими гончарами Крикуном, Шаповалом, Чабаном, братами Губськими. Забезпечував глиняним посудом  Валки і навколишні села. Заодно будував собі дім, ростив дітей.
    Але душі хотілося чогось незвичайного. Працюючи поряд із відомим на той час майс ... Читати далі »

Переглядів: 579 | Додав: museum | Дата: 27.02.2015 | Коментарі (0)