Головна » 2015 » Лютий » 27 » У День Героїв Небесної Сотні
09:36
У День Героїв Небесної Сотні

     «Війна під час миру» - так називається нова музейна фотовиставка, в якій розповідається про учасників Майдану, земляків, що беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі, а також волонтерів, які допомагають бійцям, відвозячи в зону АТО гуманітарну допомогу.   Презентація виставки відбулася 20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні.  До спілкування були запрошені безпосередні учасники минулорічних подій на Майдані у Києві Едуард Юрченко, Надія Гусейнова, Вікторія Губська,  волонтери Світлана Харченко, Юлія Котляр, Іван Поляцьковий,  а також учні 10-А класу Валківського ліцею імені О. Масельського ( кл. керівник – Валентина Дьяченко).
     Під час зустрічі наукові співробітники музею Ліляна Вільхівська і Тетяна Лабазова  розповіли про те, як готувалася виставка, як  розгорталися події на Майдані та про співвітчизників, що поклали  голови в боротьбі за краще майбутнє нашої держави. Серед числа загиблих – студенти, журналісти, художники, театральні режисери, тобто представники еліти нації. Про кількох із них Тетяна Лабазова розповіла докладніше. Зокрема, про вихідців із Західної України – юного патріота, сімнадцятирічного Назара Войтовича і Богдана Сольчаника -   викладача історії Українського католицького університету, поета (на жаль, збірка його віршів побачила світ лише після смерті автора). До Небесної Сотні потрапили і харків’яни - Євген Котляр, активіст екологічного руху «Зелений фронт» (боровся за порятунок парку Горького від вирубки) та Юрій Паращук, який під час протестів у Києві став волонтером , допомагав людям виживати в екстремальних умовах.
Своїми враженнями від пережитого на Майдані поділилися Едуард Юрченко і Надія Гусейнова.
      Активісти волонтерського руху на Валківщині Юлія Котляр та  Іван Поляцьковий розповіли про те, як проходить збір гуманітарної допомоги та її доставка бійцям в зону АТО, про небезпеку, яка чатує в місцях бойових дій. Волонтери подякували школярам за допомогу і підтримку, за їхні власноручно виготовлені сувеніри і малюнки, що гріють душу бійцям у скрутну хвилину.

  

 

Переглядів: 489 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: