Головна » 2018 » Травень » 7 » «Здрастуй, заквітчана хато, рідна моя сторона!»
12:32
«Здрастуй, заквітчана хато, рідна моя сторона!»

      Рядки із поезії слобожанського поета Івана Малиша дали назву черговій виставці, що розгорнулася у Валківському краєзнавчому музеї. На ній зустрілися мистецькі твори двох талановитих аматорів - самого Малиша, який є не лише поетом, а ще й самобутнім живописцем, та флористки із Валок Зінаїди Ніколаєвої-Юстус.
      Івана Васильовича вже 14 років немає серед нас, його прах покоїться у селі Гуртовівка сусіднього Коломацького району, де створено більшість картин. Їх репродукції, представлені на виставці, подарували музеєві шанувальники творчості художника (оригінали зберігаються на батьківщині І.Малиша - у селі Пархомівка на Краснокутщині).
       Зінаїду Олегівну - переселенку із Чорнобильської зони, також надихнуло на творчість сільське привілля Слобожанщини. Її композиції із польових трав та квітів стали чудовим доповненням сільських пейзажів І.Малиша.
       Вдало поєдналася з матеріалами виставки нова робота валківчанки Наталії Новікової, яка із природного матеріалу відтворила вигляд селянської садиби поч. ХХ ст. із села Огульці на Валківщині.
     Виставка присвячується Міжнародному дню музеїв, що святкуватиметься у травні.

 

Переглядів: 363 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: