Головна » 2017 » Квітень » 11 » "Великодня писанка-2017"
11:54
"Великодня писанка-2017"

     У нашому музеї розгорнуто традиційну, вже десяту за рахунком, виставку-конкурс дитячих робіт пасхальної тематики - писанок, витинанок, ляльок-мотанок. У конкурсі беруть участь 80 юних майстрів не лише з Валківщини, а з Харкова і Сум, Вижниці Чернівецької області, райцентрів Харківщини - Борової, Кегичівки , Нової Водолаги із прилеглими селами Охоче та Старовірівка. Діти представили на виставку близько півтисячі експонатів, пов’язаних із святом Христового Воскресіння.
      Виставка-конкурс проводиться з метою дослідження , вивчення та відтворення кращих зразків культурної спадщини рідного краю, розвитку традиційних художніх ремесел регіону, збереження звичаїв і обрядів, пропагування народного декоративно-ужиткового мистецтва, стимулювання духовного і творчого потенціалу молоді, пошуку та підтримки юних обдарувань.
      Родзинкоювиставки стало «писанкове дерево», ізякогокоженвідвідувач музею можевибратидля себе великоднійоберіг, виготовленийдитячими руками, – на щастя, на добро, на многая літа - і тим самим поповнитинагородний фонд зазначеного дійства.
      Підведення підсумків виставки-конкурсу і нагородження переможців відбудеться 28 квітня ц.р.

Переглядів: 411 | Додав: museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: