Головна » 2020 » Грудень » 15 » Урок природи Миколи Панченка
10:27
Урок природи Миколи Панченка

    
     Тематичне заняття, присвячене тваринному  світу Валківщини, провів для учнів 3-а класу (кл. керівник Лариса Пономаренко) старший науковий співробітник Валківського краєзнавчого музею Микола Панченко. Під час музейної зустрічі діти знайомилися з експонатами, представленими  на постійно діючій виставці «Природа рідного краю».

   На занятті йшла мова про види тварин, які мешкають у нашій місцевості тепер, і які жили тут раніше. Зокрема, серед представників нашої фауни більше немає ведмедів, лосів, сайгаків, єнотовидних собак, майже зникли вовки та деякі інші тварини.
    За активної участі третьокласників відбувся аналіз світу птахів, які живуть поряд із ними. Діти полемізували про корисність чи шкідливість горобця, про особливості поведінки шпака-пересмішника, про різновидності синичок і дятлів та обговорювали багато інших питань, що їх цікавлять.
   Не обійшли увагою і проблеми охорони та захисту природи. Зокрема, наголошувалося  що майбутнє екології значно залежить від кожного, і чим швидше людина почне робити «маленькі кроки» у допомозі природі, тим кращим  стане  довкілля, в якому кожен буде розвиватися та насолоджуватися життям.

Переглядів: 179 | Додав: museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: