Головна » 2014 » Березень » 26 » Свищики Бориса Цибульника у столиці
14:02
Свищики Бориса Цибульника у столиці

                   Серед минулорічних учасників всеукраїнської виставки-конкурсу народного мистецтва "Кращий твір року", яка проводилася в Києві, був і наш земляк заслужений майстер народної творчості України Борис Цибульник. На  престижний вернісаж, який вдев'яте організувала Національна спілка майстрів народного мистецтва України, наш талановитий гончар представив іграшки свищики, виліплені із глини у притаманній лише йому індивідуальній манері.

   Баранці, коники, пташечки, півники Бориса Цибульника вирізняються з - поміж інших подібних іграшок не  лише своїм неповторним виглядом, декором та формою. Як влучно підмітила народна художниця із Полтавщини Анна Матвієнко, чиї декоративні панно свого часу також експонувалися на всеукраїнській виставці-конкурсі, "традиційні валківські персонажі Бориса Цибульника наділені особливими характерами, настроєм, розташуванням у  просторі".

На думку Анни Матвієнко, шарівський гончар дуже вдало поєднує особливості різних видів глини, експериментує з ними, використовуючи при цьому свій великий талант, спостережливість, вірність місцевим традиціям гончарства.

   Іграшки – свищики Бориса Цибульника увійшли до вишуканого альбому-каталогу, в якому представлено роботи 510 учасників творчо-мистецького звіту 2013 року, що належать до основних видів і жанрів народного мистецтва України.

Переглядів: 819 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: