Головна » 2020 » Січень » 22 » Соборність – основа нації й держави
09:54
Соборність – основа нації й держави


        Напередодні 101-ї річниці проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР у Валківському краєзнавчому музеї відбулася тематичне заняття «Соборність рідної землі – основа нації й держави», у якому взяли участь учні 11- А класу (кл. керівник Людмила Марющенко ) Валківського ліцею ім. О. Масельського.
       Наукові співробітники музею Олена Школьник та Ліляна Вільхівська, які проводили заняття, наголосили на тому, що день 22 січня 1919 р. увійшов до національного календаря України як велике державне свято – День Соборності. Саме того дня на площі перед Софією Київською відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів – проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР. Увагу учнів було акцентовано на історичних фактах, що передували злуці. На зустрічі також ішлося про те, що у наші дні, коли постала реальна загроза соборності й незалежності України , цей день набув для українців особливого значення.
         Активне спілкування з учнями відбулося на фоні тематичної виставки музейних експонатів із матеріалам про побратимські стосунки валківчан із жителями західних регіонів України. Зокрема, школярі дізналися про про давню дружбу міст-побратимів Валок та Сколе Львівської області, про видатних земляків актора Миколу Андрусенка, історика Олексія Корсуна, військовика Михайла Пересаду - Суходольського, які зробили значний внесок у розвиток Західної України, та про вихідців із західних регіонів нашої країни педагогів Михайла Бунта і Поліни Горовіц, культпрацівника Оксани Холодної, поліграфіста Зіновія Василечка, що збагатили своїми особистими успіхами наш край.

Переглядів: 225 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: