Головна » 2015 » Листопад » 13 » СЕМІНАР-ТРЕНІНГ ІЗ ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ
09:46
СЕМІНАР-ТРЕНІНГ ІЗ ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ

 

              

    Практичний семінар «Перспективи розвитку сільського зеленого туризму на Валківщині»  пройшов у нашому музеї під керівництвом доцента кафедри соціальної  і гуманітарної політики Харківського регіонального інституту НАДУ при Президентові України Олега Кулініча.
     На запитання, що цікавили валківчан, також відповідали директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Валентина Холодок та її заступниця Світлана Рязанова та заступниця голови регіонального відділення Всеукраїнської спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму Тетяна Панченко.
     Учасниками практичного заняття стали як ті, хто лише придивляється до зеленого туризму (жителі сіл Гонтів Яр, Огульці, Сніжків, Сидоренкове, Шарівка, Черемушна), так і ті, хто вже домігся у цій справі певних позитивних результатів. Зокрема, досвідом роботи, пов’язаної із обслуговуванням  туристів в особистих підсобних господарствах, поділилися Світлана Омельковець із Добропілля (садиба «Колобанька») та Геннадій Тільний із  із Кантакузівки (садиба «Козацький двір»).
     Як зазначалося на семінарі, сімейний бізнес у сфері зеленого туризму визнаний в Україні одним із пріоритетних напрямків розвитку сільських територій, а також одним із факторів подолання бідності у сільській місцевості. Хоча на Валківщині ще не кожне село може похвалитися зручностями на рівні європейських, зате маємо багато незайманих куточків природи, історичних та культурних пам’яток, а головне – завзятих і творчих людей. Трохи подбавши про умови для гостей, можемо вже сьогодні, а не в далекому майбутньому, розвивати  популярний у всьому  світі вид відпочинку, який  стане рентабельною і прибутковою справою для селян.

    

Переглядів: 511 | Додав: museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: