Головна » 2013 » Липень » 12 » Поселення готів біля Війтенків
12:00
Поселення готів біля Війтенків
Поселення готів біля Війтенок

      Починаючи з 2001 р. співробітники Германо-Слов'янської археологічної експедиції ХНУ ім. В. Н. Каразіна, яку очолює Михайло Любічев, вивчають на території Валківщини поселення племен черняхівської культури (III - IV ст. н. е.), яких ототожнють із древніми германцями. Разом із харківськими науковцями дослідження  біля села Війтенки проводять вчені з Німеччини, Росії, Румунії та інших країн.
      Археологічні знахідки із Війтенок (предмети землеробства, гончарства, обробки заліза та сталі, ювелірні прикраси тощо) експонувалися на першій археологічній виставці у Валках під назвою "Валківщина в добу Великого переселення народів", яку було розгорнуто в нашому музеї влітку 2010 р.
       На початку липня ц. р. в археологів почався черговий сезон польових робіт. За домовленістю із членами експедиції наш музей організовує туристичні мандрівки на місце розкопок, щоб із уст науковців усі бажаючі могли більш дізнатися про життя на території району приблизно 1700 років тому, на власні очі побачити нові археологічні знахідки і навіть, за бажанням, долучитися до роботи археологів.

Переглядів: 963 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: