Головна » 2017 » Березень » 21 » На екрані - Катерина Твердохліб
11:22
На екрані - Катерина Твердохліб

      "Катерина Твердохліб» - документальний фільм із такою назвою, знятий 45 років тому харківськими та київськими кінодокументалістами, а тепер перенесений на цифрові носії, став музейним експонатом. У рідном у селі Катерини Твердохліб кінострічку востаннє подивилися в 2003-му. Того того ж року вийшла друком книга Тамари Поліщук «Стомилась ластівка завзята». Незвичайна доля прославленої ланкової, покладена в основу фільму та книги, стала темою обговорення під час зустрічі, на яку до Валківського краєзнавчого музею завітала делегація Сніжківської сільської громади на чолі з її головою Наталею Усань.
        Яскрава зірка з народу, оточена свого часу шаною і любов'ю простого люду, відзначена найвищими нагородами колишнього СРСР, прожила довге, яскраве і насичене життя. У переддень ї ї століття Президент України Віктор Ющенко нагородив трудівницю орденом Княгині Ольги. За місяць до закінчення свого земного шляху Катерина Гнатівна, першою і поки що єдиною серед жителів Валківщини, була удостоєна звання "Почесний громадянин Харківської області".
      У грудні ц.р. виповниться 111 років із дня народження К.Г.Твердохліб та 10 років із дня її кончини. Зустріч у музейній вітальні стала даниною пам'яті землячки, якій судилося стати історичною особою.

Переглядів: 407 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: