Головна » 2021 » Квітень » 26 » На честь героїв Чорнобиля
07:46
На честь героїв Чорнобиля


        26 квітня – сумна дата  української історії. Нинішньої весни ми відзначаємо 35-ту річницю із часу аварії  на Чорнобильській АЕС. Ліквідаторам  цієї аварії  присвячена тематична виставка «Мужність і біль Чорнобиля», яка постійно діє у  Валківському краєзнавчому музеї. Документальні матеріали для неї
передані земляками, які брали безпосередню участь у приборканні смертоносної радіації.

      Цього року до експонатів додалися фотографії та свідчення чотирьох ліквідаторів, які мешкають у  Шарівці, Олександра Єгоровича Губіна, Івана Сергійовича Свергуна, Олександра Миколайовича Білана, Миколи Івановича Каплуновського.
      Варто зазначити, що   із 30 жителів населених пунктів  колишньої Шарівської сільської ради, які брали участь у ліквідації наслідків аварії,в  живих лишилася тільки третина. З них - четверо ліквідаторів  І категорії, що  мають інвалідність. На вшанування подвигу земляків у селі встановлений пам’ятний знак. Такі ж знаки є також  у Валках, Олександрівці, Барановому, Ков’ягах, Високопіллі, Старому Мерчику.
         Музейна виставка є даниною вдячності ліквідаторам, які, не шкодуючи власного життя і здоров’я, виконували свій військовий і громадянський обов’язок,  рятували землян від радіаційного лиха.  Експонати виставки допомагають  відвідувачам музею краще осягнути причини і масштаби радіаційної катастрофи, дізнатися про внесок земляків у ліквідацію її наслідків.

 

 

Переглядів: 126 | Додав: museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: