Головна » 2020 » Лютий » 28 » Мандрівка у минуле рідного краю
10:36
Мандрівка у минуле рідного краю

    «Наш край на рубежі XIХ - ХХ століть – тематичне заняття із такою назвою відбулося в нашому музеї для учнів 9 класу (кер. К. Бреславець) Валківської ЗОШ І-ІІІ ст. Наукові співробітниці Л.Вільхівська та О. Школьник спершу повели школярів в уявну мандрівку вулицями Валок, з допомогою фотовиставки «Валки місто древнє і вічно молоде» ознайомили із освітніми та духовними закладами, будинками відомих міщан.
   Наступна подорож була у світ кустарних промислів та ремесел нашого краю, зокрема – гончарства. Учні оглянули постійну виставку «Валки – гончарна столиця Слобожанщини», познайомилися з творчістю відомих керамістів. Учні дізналися також про символіку та особливості мистецтва вишивки, про історію появи улюбленої троянди на валківській сорочці. Відбулося знайомство із життям і побутом місцевих селян, що супроводжувалося оглядом знарядь праці та предметів хатнього вжитку, які представлені в музейній колекції.
   Не залишився поза увагою під час краєзнавчого уроку видатний український письменник Петро Панч, який народився і виріс у Валках, його автобіографічна повість «На калиновім мості».
   Варто зазначити, що педагоги Валківської ЗОШ І-ІІІ ст. вже не вперше використовують можливості нашого музею для проведення навчальних занять. Завдяки залученню місцевого матеріалу школярі краще засвоюють учбову програму, виявляють більший інтерес до валківської минувшини, до проведення дослідницьких робіт, пов’язаних із рідним краєм.

 

Переглядів: 222 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: