Головна » 2021 » Травень » 14 » Любі друзі у яскравих кольорах
12:32
Любі друзі у яскравих кольорах

 
    З метою популяризації сучасного європейського мистецтва  у Валківському краєзнавчому музеї розгорнуто персональну виставку валківчанки Аліни Фесенко «Любі друзі у яскравих кольорах», присвячену Дню Європи.

         Створена виставка в манері поп-арту,  започаткованого в Англії в середині минулого століття. Як відзначають мистецтвознавці, однією з головних ідей поп-арту було прагнення відійти від елітарності в мистецтві, зробивши його масовим і доступним.
      Хоча Аліна з дитинства захоплюється малюванням (за перемогу в одному із дитячих конкурсів навіть була нагороджена путівкою в дитячий табір «Артек»), але спеціальної художньої освіти вона не здобувала. Володіє спеціальностями швеї, модельера-конструктора верхнього одягу, а також ювеліра.
           Художній стиль, яким наша землячка захопилася півроку тому, належить до італійського поп-арту. Як це не дивно, але надихнула її на новий вид творчості любов до футболу. Будучи активним вболівальником і навіть президентом місцевого ФК «Валки», Аліна збирає інформацію з історії світового футболу. Одним із спортивних кумирів нашої художниці є італійський футболіст Адреа Пірло. Саме завдяки його портрету, виконаному в незвичайній кольоровій гаммі, Аліна і відкрила для себе італійський поп-арт, спробувала і собі повторити зображення відомого спортсмена.
         Побачивши скопійованого  А.Пірло, сестра запропонувала створити образи інших відомих футболістів.     Згодом кума Наталія попрохала намалювати її портрет. Таким чином, у майстрині поступово почали з’являтися замовники серед друзів, сусідів, родичів, а  часом і незнайомих людей (Аліна свої роботи виставляє в соцмережах).
         На цей час художницею вже створено близько сотні портретів,  більшість із яких представлені на музейній виставці «Любі друзі у яскравих кольорах».
           Щойно розгорнута виставка Аліни Фесенко буде експонуватися в музеї аж до кінця літа, тому кожен бажаючий має можливість  з нею ознайомитись. Про зустріч із авторкою буде повідомлено пізніше.

 

 

 

Переглядів: 143 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: