Головна » 2021 » Листопад » 19 » Книги від Сергія Жадана
10:18
Книги від Сергія Жадана

     

       «Душу  й тіло ми положим за нашу свободу» - таку назву має книжкова виставка, відкрита в музеї напередодні Дня Гідності і свободи.  Літературу для неї передав  уродженець Донбасу, поет, прозаїк і музикант Сергій Жадан, який влітку цього року побував на літературному святі у Валках.
     У цих книгах, виданих  у 2018-2020 роках і призначених для безплатного поширення, йдеться про маркери української сутності Донбасу до початку російської агресії, про різні аспекти гібридної війни Росії проти України, про мужніх і нескорених захисників і захисниць України в ході воєнних дій на сході нашої країни.
      Презентація книжкової виставки відбудеться  в ході тематичної зустрічі, присвяченої Українському Донбасу.
       Серед книг, представлених на виставці, ілюстровані документально-публіцистичні видання Юрія Косенка та Ольги Тимчишин «Незнаний Донбас. Аматорський фотощоденник» та «Фотолітопис» Марка Желізняка; документальний збірник Юрія Косенка  «Летопись украинского Донбасса. Донбасс  в 1921-1941гг.»;  наукове дослідження  Миколи Лазаровича «Душу и тело мы положим за нашу свободу. Украина против вооруженной агрессии Российской Федерации (2014-2020годы)»;  документальна розповідь Артема Шевченка «Слов’янськ. Початок війни»;  збірка спогадів «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту»;  книга «історій тієї війни, яку чомусь назвали АТО» під назвою «Дневник ‘’Андерсена “» Ігоря Стрельцова; документальні історії  Ганни Шили «Жінка війни», в основі якої записи розповідей жінок, які вирушили на схід боронити свою Вітчизну; художнє видання з англійським перекладом «Завжди на захисті», підготовлене  на українському матеріалі литовською художницею Беатою Куркуль.
      Книги, отримані з рук Сергія Жадана, – це подарунок  всім валківчанам, котрим не байдужа доля та майбутнє Україна, всім відвідувачам музею. Кожен бажаючий зможе ознайомитися з ними особисто.

 

Переглядів: 109 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: