Головна » 2020 » Лютий » 21 » Герої не вмирають
09:47
Герої не вмирають

    

    20 лютого у Валківському краєзнавчому музеї відбувся Урок памяті «Шлях до свободи. Герої Небесної Сотні», на якому були присутні учні 9-Б класу (кл. керівник Галина Фесенко) Валківського ліцею імені О. С. Масельського.
   Науковий співробітник Олена Школьник, яка проводила Урок, нагадала учням про криваві події, що відбувалися на київському Майдані у 2013-2014 рр. Були розглянуті причини та наслідки цих подій, що призвели до загибелі ста п’яти протестувальників, названих Небесною Сотнею (усім їм згодом було присвоєне звання Героїв України).
   Пам'ять про патріотів України жива у фотографіях, листах, спогадах близьких та рідних людей. Учні дізналися про харків’ян, які належать до Небесної Сотні, - Владислава Зубенка, Євгена Котляра та Юрія Паращука. Затамувавши подих школярі переглянули фрагмент фільму В. Чистиліна «Герої не вмирають», знятого на основі спогадів рідних та знайомих про Героїв -харків’ян.
    Зворушливим доповненням зустрічі став вірш, написаний Миколою Котляром своєму сину Євгену у виконала дев’ятикласниці СофІї Ромась.
      Після перегляду фільму учні поділилися своїми враженнями про події, які відбулися на Майдані. На завершення зустрічі присутні вшанували пам'ять учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. 

Переглядів: 249 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: