Головна » 2017 » Червень » 26 » Для вшанування пам'яті Григорія Сковороди
13:58
Для вшанування пам'яті Григорія Сковороди

      У лютому цього року депутатський корпус Валківської міської ради на своїй сесії підтримав ініціативу Валківського краєзнавчого музею про оголошення творчого конкурсу із розробки ескізу-ідеї меморіального знаку для вшанування у Валках пам’яті видатного українського філософа Григорія Сковороди. До участі в ньому запрошено всіх бажаючих, у тому числі студентів харківських вузів. На сесії було створено конкурсну комісію, до складу якої увійшли міські депутати, спеціалісти відповідного профілю, представники громадськості міста.
      Для участі в зазначеному конкурсі було подано чотири творчі заявки, авторами яких стали вісім студентів 3-го курсу архітектурного факультету Харківського національного університету будівництва та архітектури.
      Активне сприяння конкурсу надали викладачі кафедри реконструкції та реставрації архітектурних об’єктів зазначеного вищу на чолі із завідувачкою кафедри доктором архітектури Катериною Черкасовою.
      Публічний захист поданих робіт відбувся 31 травня, підсумкове засідання конкурсної комісії – 21 червня.
      Хоча всі студентські проекти дістали високу оцінку членів комісії, за результатами голосування перемогу у конкурсі та переважне право на впровадження свого ескізу - ідеї під назвою «Пошук» виборов молодий зодчий Дмитро Крученюк. Пам’ятний знак планується встановити у парку Культури, який прилягає до проспекту Григорія Сковороди.

 

Переглядів: 453 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: