Головна » 2017 » Квітень » 26 » Десять днів на війні
14:44
Десять днів на війні

      

      На тематичну зустріч з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської аварії до Валківського краєзнавчого музею завітали шестикласники ліцею ім. О. Масельського разом із своєю учителькою Галиною Фесенко.      

      Назву зустрічі дали рядки із пісні «Десять днів на війні», автором якої став наш земляк В. О.Тугай . Валентин Олексійович належить до тих авіаторів, які з 27 квітня до 3 травня 1986 р. приборкували аварійний енергоблок з повітря, закидаючи палаючий реактор свинцевими блоками.
      Згодом військовий льотчик упорядкував документальний збірник «Відрядження до пекла», в якому виклав власні враження від побаченого й пережитого в Чорнобилі, помістив спогади героїв-ліквідаторів.
      Незвичайна доля земляка-авіатора, його книга, поетична й музична творчість і склали основу музейної зустрічі, присвяченої чорнобильським подіям. Особливе враження на школярів справив відеокліп В. О. Тугая, присвячений екіпажу вертольота МІ-6А, у складі якого уродженець Валок служив у Чорнобилі.
      Учасники зустрічі також ознайомилися із фотовиставкою «Мужність і біль Чорнобиля», присвяченої землякам – учасникам ліквідації ядерної катастрофи, вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв.

Переглядів: 380 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: