Головна » 2016 » Лютий » 5 » Чарівність української вишивки
09:45
Чарівність української вишивки

 

  "Чарівна краса української вишивки" - таку назву мав експериментальний народознавчий урок, який відбувся у Шарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів за ініціативою класного керівника шостого класу Наталії Ісаченко. Головним одягом усіх присутніх на цьому незвичайному уроці була українська вишиванка. Класна кімната, в якій він проходив, перетворилася на сільську світлицю - із покутем, образами, рушниками на стінах, з барвистими скатерками на столах, простирадлами та наволочками на імпровізованому ліжку. Окремий куток кімнати займали вироби учасників шкільного гуртка "Художня вишивка", яким керує сільська майстриня Тетяна Вистороп.
      Разом із учнями та вчителями школи у проведенні заняття взяла участь науковий працівник нашого музею Ліляна  Вільхівська. На прикладі музейних експонатів Ліляна Миколаївна розповіла про історію вишивки, про особливості цього виду народного мистецтва у слобожанському регіоні.
    На шкільнеому святі учні довели, що  вони відчувають себе патріотами  та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.

Переглядів: 432 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: