Головна » 2018 » Листопад » 5 » Завод, що став історією
08:15
Завод, що став історією

  
    Назва цього підприємства "Валківське дослідне виробництво СКТБ зкріогенної техніки Фізико-технічного інституту низьких темпратур НАН України".Головна мета його створення – виготовлення обладнання та приладів кріогенної техніки для фізико-технічних досліджень у різних галузях науки та використанняїх у промисловості, сільському господарстві, медицині тощо. У 1983 р. було одержано перший рідкий гелій, що дало можливість проводити випробування при температурі 269 градусів за Цельсієм.
    У жовтні ц. р.унікальне підприємство мало б відзначити своє 40-річчя, однак урочиста дата співпала із сумною - саме в ці дні завод припиняє своє існування. На зустрічі із ФТІНТівцями, яка відбулася у вітальні Валківського краєзнавчого музею, йшла мова про значний внесок підприємства у розвиток науки і техніки, у підвищення іміджу і престижу міста Валки, про його важливе значення в історії краю та в долях сотень ваківчан.
     Під час зустрічі відбулася презентація експонатів, вироблених свого часу на заводі. Її провів уродженець Валок Володимир Долгополов. Який був п'ятим директором знаменитого підприємства.

Переглядів: 378 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Губський Дмитро  
0
Мій дід робив на ФТІНТІ на котєльні. Що зараз там на заводі бо цікаво?

Ім`я *:
Email *:
Код *: