Головна » 2020 » Січень » 29 » Урок історичної пам'яті приурочений пам’яті Героїв Крут «Крути, трагедія, подвиг, пам'ять
12:38
Урок історичної пам'яті приурочений пам’яті Героїв Крут «Крути, трагедія, подвиг, пам'ять


     29 січня 2020 р. у Валківському краєзнавчому музеї відбувся урок історичної пам'яті «Крути, трагедія, подвиг, пам'ять», на якому були присутні учні 10–А (класний керівник Таміла Губська) Валківського ліцею ім. О. Масельського.
     Науковий співробітник Олена Школьник наголосила, що битва під Крутами стала символом героїзму і відданості Українській державі, її національній ідеї, а ця дата стала – Днем національної трагедії.
Увагу учнів було акцентовано на історичних фактах, історії бою під Крутами та його наслідках. Під час уроку зазначалося, що героїзм юнаків під Крутами лишається вічно живим подвигом українського народу
       Ліричним доповненням зустрічі став вірш Павла Тичини «Пам’яті тридцяти», який виконала Надьон Софія.
        На фоні тематичної виставки, після перегляду документального фільму «Герої Крут», відбулося обговорення. Юнаки та дівчата були вражені відвагою молодих хлопців, що рішуче відстоювали право українського народу жити у вільній державі. Їхні сміливість та жертовність слугують прикладом для сучасної молоді.
     На завершення зустрічі хвилиною мовча.ння вшанували всіх тих, хто віддав своє життя за волю, єдність та незалежність України.

Переглядів: 328 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: