Головна » 2018 » Червень » 25 » У роки історії серед спекотного літа
12:08
У роки історії серед спекотного літа

  

    З нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні співробітники Валківського краєзнавчого музею підготували цикл тематичних занять для вихованців позашкільного закладу оздоровлення та відпочинку «Ялинка». Присвячувалися ці заняття подіям, які супроводжували початок Другої світової війни на території Валківщини, окремим її епізодам, пов’язаним із долями наших земляків.
   Уважно слухали діти, зокрема, розповідь наукової співробітниці Ліляни Вільхівської про бойовий шлях 245-го окремого батальйону зв’язку, сформованого 22 червня 1941 року, основу якого склали 428 бійців – уродженців Валківщини. Зв’язківці зазначеного бальйону закінчили свій бойовий шлях у Берліні, залишивши автографи на стінах Рейхстагу, їм присвятив книгу «Батальйон мого батька» нащадок одного із бійців Володимир Куцин.
   Юні відвідувачі музею дізналися також про військові подвиги випускниць Валківської школи медсестер, про «небесну ластівку» Любов Ольховську родом із села Катричівка, про життя в окупованих Валках, про місцевих підпільників і партизанів, про бої за звільнення нашого району від німецьких загарбників восени 1943-го.
  Музейні уроки серед спекотного літа збагатили юнаків і дівчат новими матеріалами з історії рідного краю, змусили задуматися над тим, яким страшним лихом є війна.

 

Переглядів: 387 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: