Головна » 2015 » Червень » 30 » День Коломака у Валках
09:05
День Коломака у Валках

         Чергова зустріч у   вітальні Валківського краєзнавчого музею присвячувалася  двом уродженцям Коломацького краю, доля  яких була пов’язана  з  Валківщиною, - самобутньому поету і художнику Івану Малишу (1922-2004) та академіку, доктору історичних наук, професору Петру Тригубу (1935). Доброю нагодою для цієї зустрічі стали неординарні події – вихід у світ книг  наших славних земляків: двох поетичних збірок  Івана Малиша («У Коломацькім краю» і  «Добридень, Краснокутщино!)  та двох наукових монографій Петра Тригуба        («Коломак – селище старовинне, козацьке…» і  «На освітянській ниві»).
     Варто зазначити, що музейний захід відбувався у 93-й день народження Івана Васильовича та за два дні до 80-річного ювілею Петра Микитовича.
     На музейне свято завітали донька І. Малиша Людмила Малиш, його друг  та упорядник краснокутського циклу віршів Іван Юхно, засновник літературно-художньогого фонду І. Малиша Олександр Квітчатий , автор передмови до книги коломацького циклу Іван Водяницький, колеги та учні П.Тригуба Лідія Литовченко, Олексій Мандрич, Михайло Пилипенко та інші гості. П.М.Тригуб, який зараз мешкає у Миколаєві, звернувся до учасників зустрічі та поспілкувався зі своїми знайомими з допомогою мобільного зв’язку.
     Свято супроводжувалося записами пісень про Коломак у виконанні самодіяльного композитора Сергія Бондаря із села Різуненкове Коломацького району.
     На згадку про зустріч усі бажаючі мали нагоду придбати книги обох авторів.
   
                                              

 

 

Переглядів: 712 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: