Головна » 2018 » Квітень » 18 » Зустрічіз археологами
06:18
Зустрічіз археологами

    

     З нагоди Дня пам’яток історії та культури Валківський краєзнавчий музей організував зустріч із молодими археологами, які у минулому польовому сезоні досліджували старожитності раннього залізного віку на Валківщині, - аспірантом Інституту археології НАНУ Олексієм Крютченком та науковим співробітником Охоронної археологічної служби України Віталієм Окатенком. На зустріч, яка пройшла у залі засідань Будинку рад, зібралися педагоги із різних шкіл району,старшокласники, що цікавляться історією рідного краю, любителі краєзнавства, працівники апарату районної та міської рад.
    Під час свого виступуО. Крютченко розповів про археологічні розкопки, пов’язані із дослідженням древнього Перекопського валу, назва якого відтворена у місцевих топонімах – назвах міста Валки, сіл Старі Валки та Перекіп, про скіфське походження цієї старовинної оборонної споруди.
   В.Окатенко зупинився, зокрема, на новітніх комп’ютерних технологіях (космозйомка, аерофотозйомка, побудова 3D моделей археологічних пам’ятників), які почали використовуватися під час проведення досліджень.Серед прикладів успішного застосування дистанційно-пілотованого літального апарату «дрон» для археологічних розвідок Віталій Миколайович назвав виявлення раніше невідомих курганів в околицях села Баранове та створення фотографічного плану місцевості на точній геодезичній опорі (ортофотоплану) скіфського городища біля села Старі Валки.
   Під час зустрічі археологи розповіли про свої наукові плани, дали відповіді на питання, які цікавили присутніх, поділилися думками щодо розвитку історичного туризму у нашому краї.

Переглядів: 376 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: