Головна » 2021 » Березень » 10 » У перший день Масниць
11:01
У перший день Масниць

    

     У перший день Масниць Валківський краєзнавчий музей провів майстер-клас "Валківські вареники". Учасниками цього дійства, яке відбулося у банкетному залі кафе "Юка", стали київські туристи, що завернули до Валок після відвідин Харкова.
      Гості  ознайомилися з історією появи вареника, котрий разом із борщем вважається сьогодні одним із кулінарних символів України, дізналися про традиції його приготування у нашому краї. Так як разом  із млинцями  вареники є головною стравою Масниць, туристам нагадали про обряди та звичаї народних гулянь, продемонстрували  символічну ляльку-мотанку цього свята.
     Заохочувані ведучими майстер-класу Ліляною Вільхівською та Оленою Школьник, туристи активно долучилися до інтерактивного дійства: відповідали на питання жартівливої вікторини, співали пісень, грали ролі в кумедних сценках і, звичайно ж, під керівництвом господині кафе Ірини Гришко, ліпили вареники, які потім куштували. Святкового настрою гостям додали тематичні декорації, спеціально виготовлені до Масниць.

Переглядів: 138 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: