Головна » 2015 » Листопад » 9 » Тріумф Віктора Єременка
11:16
Тріумф Віктора Єременка

         На цьогорічному міжнародному Форумі видавців, який 22-й раз відбувся у Львові, серед 463 представлених книг із 87 видавництв авторитетне журі обрало 20 кращих книжок.
         До числа переможців Форуму увійшло подарункове видання знаменитого твору Івана Котляревського «Енеїда», що побачило світ у харківському Видавничому домі «Школа». Розробником проекту цього унікального видання і його  виконавцем став відомий український художник-ілюстратор наш земляк Віктор Єременко.
          У перші листопадові дні Віктор Григорович побував у Валківському краєзнавчому музеї на творчій зустрічі із вчителями шкіл району художньо-естетичного напрямку.
          Розповідаючи про роботу над творчим проектом, якому присвятив три роки свого життя, наш талановитий земляк зізнався, що «Енеїдою» захоплюється з дитинства. Інтерес до цього твору прищепив йому покійний батько, Григорій Петрович, який був людиною веселою і дотепною. Із ескізами майбутніх ілюстрацій до книги художник знайомив маму, Таїсію Гаврилівну, і сестру Людмилу, які мешкають у Валках і завжди з інтересом слідкують за творчими пошуками Віктора.
         Кожен учасник  зустрічі дістав  змогу  потримати в руках примірник  «Енеїди»,  помилуватися чудовими ілюстраціями цієї книги, задати питання  художнику-оформлювачу. Всі разом побажали Віктору Григоровичу  Єременку нових творчих успіхів  і сфотографувалися з ним напам’ять. 

  

 

Переглядів: 568 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: