Головна » 2021 » Лютий » 23 » Про ремесла рідного краю
14:09
Про ремесла рідного краю

     

   Уроки українознавства, присвячені народним ремеслам рідного краю, учні 6-7 класів (вчитель Т. В. Губська) ліцею імені О.Масельського провели у Валківському краєзнавчому музеї. Наукові співробітниці  Олена Школьник та Ліляна Вільхівська у різних музейних залах розповідали школярам про вироби, яким місцеві народні умільці віддавали перевагу у давні часи, і чим займаються тепер.
     Серед найпоширеніших промислів на Валківщині здавна вважаються пасічництво, гончарство, ковальство, чоботарство, чинбарство, ткацтво,  теслярство, столярство та інші. Заняття, які передавалися з роду в рід, закріпилися у прізвищах місцевих жителів. Серед валківчан  зустрічаємо чимало Ковалів, Коваленків, Гончарів, Гончаренків, Бондарів, Бондаренків, Ткачів, Ткаченків, Колісників, Колісниченків, Шапошників, Шаповалів та інших «ремісничих» прізвищ, що вказують на рід занять їх перших носіїв.
      Школярі оглянули вироби місцевих иайстрів в експозиції «Валківщина в сиву давнину», на виставках «Валки - гончарна столиця Слобожанщини», «Вишиванки з бабусиної скрині», на світлинах одного із перших валківських фотографів Олександра Губського.

Переглядів: 145 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: