Головна » 2020 » Червень » 22 » Про 245-й батальйон зв’язку
10:50
Про 245-й батальйон зв’язку

     22 червня 1941р. був сформований 245-й окремий лінійний батальйон зв’язку, який воював у складі Південного фронту і пройшов бойовий шлях від Харкова до Берліна. Зразки стійкості, мужності і героїзму виявили в ньому наші земляки-валківчани, які стали бойовим ядром батальйону (до війни всі вони стояли на обліку у роті зв’язку, що дислокувалася у Валках).
   Про славний бойовий шлях зв’язківців розповідає книга “Батальйон мого батька», ініціатором створення та видання якої  став заслужений металург України, директор Нікопольського заводу феросплавів Володимир Куцин, батьки якого – Семен та Римма Куцини, воювали у складі батальйону. Семен Григорович був одним із командирів зазначеного батальйону, а Римма Василівна – старшою телеграфісткою.
   До книги увійшло чимало унікальних архівних документів, світлин часів війни, спогадів учасників бойових подій. В книгу вміщений поіменний список бійців батальйону, які загинули на війні або пропали безвісти, відомості про нагороджених бойовими відзнаками.
    Свою фоторозповідь про 245-й батальйон зв’язку співробітники Валківського краєзнавчого музею присвятили Дню скорботи та вшануванню пам’яті жертв Другої світової війни. Посилання на  ютуб:
https://youtu.be/-RwEqn8-3Z8

 

Переглядів: 216 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: