Головна » 2014 » Листопад » 19 » ПРЕС-РЕЛІЗ
09:23
ПРЕС-РЕЛІЗ

        Зелений туризм «оживить» валківські села

           26 листопада 2014 р. у Валківському краєзнавчому музеї відбудеться круглий стіл під назвою «Стан та перспективи розвитку сільського зеленого туризму». У його роботі візьмуть участь т.в.о. директора ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Колобок та заступник голови регіонального відділення Всеукраїнської спілки сприяння розвитку сільському зеленому  туризму Тетяна Панченко.

Ті із наших земляків, хто вже почав займатися зеленим туризмом (перші його пагони з'явилися в Кантакузівці, Добропіллі, Новому Мерчику та деяких інших валківських селах), встигли переконатися, що цей вид організованого відпочинку вигідний для обох сторін, адже селянам дає можливість заробити на приїжджих, а туристам - зекономити кошти на дорогих здравницях. Крім надання житла, господарі садиб пропонують гостям національні страви, видають напрокат інвентар і спорядження, створюють умови для активного і змістовного дозвілля (їзда на конях і велосипеді, катання на лижах, заняття різними ремеслами, городництвом тощо).

             Таким чином, сільський зелений туризм здатен розв'язати кілька важливих проблем нашого сучасного буття: знизити рівень безробіття на селі, забезпечити здоровий і відносно дешевий відпочинок втомленому від цивілізації городянину,  зміцнити стосунки між містом і селом, посприяти збереженню культури і духовності нашого народу.

Слід зауважити, що в європейських країнах зазначена сфера відпочинку функціонує багато років. За оприлюдненою статистикою 35% міських жителів країн Євросоюзу віддають перевагу відпустці «під грушею», у Голландії таких взагалі половина. Завдяки зеленому туризму європейці не лише «оживили» сільські регіони, а створили конкурентноспроможні на внутрішньому та світовому ринках національні туристичні продукти, здатні задовольнити потреби співвітчизників та іноземців. Свій позитивний досвід маємо у Закарпатській, Івано-Франківській та Львівській областях.

             З метою популяризації та розвитку сільського зеленого туризму в нашій місцевості Валківський краєзнавчий музей започатковує цикл консультативних та навчальних заходів для мешканців району.

 

Зустріч за круглим столом почнеться 26 листопада 2014 р. о 12.00.  Вхід вільний

_______________________________________________________________

Адреса: м. Валки, вул. К. Лібкнехта, 17                      Довідки за тел.: 5-26-55

 

Переглядів: 477 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: