Головна » 2015 » Лютий » 19 » Пам'яті Віктора Гамана
12:36
Пам'яті Віктора Гамана

«… У молодості ми завжди прагнемо далеких світів, а звідавши їх, і відчуваємо, і розуміємо, що більшого, сильнішого і глибокого потягу немає на світі, ніж потяг до батьківських порогів.
Згода, земляки?
                                                                                                 Віктор Гаман»
            Цей автограф на одній із своїх книг, залишений автором 35 років тому, став епіграфом до музейної виставки на вшанування пам’яті письменника-земляка.
           Віктор Гаман - автор понад трьох десятків літературних та публіцистичних видань, лауреат кількох престижних премій, володар державних нагород і відзнак закінчив свій земний шлях 25 січня 2014 р. на 78-му році життя.
          Останні десятиліття він жив у Києві, помер у Москві, а вічний спочинок знайшов у Ков’ягах. Таким був заповіт знаменитого майстра слова – повернутися до батьківських порогів.
         Панахида відбулася біля отчого дому, в якому письменник створив фамільний         музей під назвою «Музей Матері». Поховали Віктора Гамана, як він і мріяв, поряд із могилою рідної неньки – Гаман Ганни Павлівни.
Світла пам’ять про талановиту і творчу особистість, літератора, котрий черпав натхнення від отчої землі, яскраву і багатогранну людину назавжди збережеться в серцях земляків.

  

        

Переглядів: 519 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: