Головна » 2017 » Січень » 20 » Пам'яті відважного кіборга
15:12
Пам'яті відважного кіборга

       

      Сьогодні, коли Україна відзначає День пам’яті захисників Донецького аеропорту, виповнюється рівно тиждень з часу трагічної загибелі Сергія Тимошенка - учасника бойових дій, командира БМП-2, який добровільно пішов  у зону АТО та взяв участь в обороні Донецького аеропорту.
         Безглузда смерть наздогнала  Сергія Володимировича вже після демобілізації, в рідних Ков’ягах. Напередодні Старого нового року він загинув під колесами швидкісного потягу, кинутий на залізничні рейки повітряною хвилею від цього самого потягу …
         У залі Військової слави нашого музею зберігається Прапор України, на якому автограф нашого земляка та його бойових побратимів із 93-ї бригади кіборгів. Цей незвичайний стяг-реліквію Сергій Тимошенко передав нам  у 2014 р., прибувши додому у відпустку. Поряд із його підписом на прапорі вказаний позивний – «Святий». За словами мами бійця, Тетяни Володимирівни, цей позивний для сина вибрали товариші , бо він мав розвинуту інтуїцію й заздалегідь попереджав про небезпеку.
         Так уже сталося, що фото С.Тимошенка на музейному стенді ще за  його життя опинилося поряд із портретами наших загиблих героїв – Андрія Ваховського і Андрія Ольховського. Сергій був їх ровесником – він загинув  у віці 37 років.
          Вічна слава героям! Нехай швидше настане довгожданий мир у рідний  Україні, яку вони так мужньо обороняли!

Переглядів: 350 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: