Головна » 2015 » Січень » 14 » Пам'яті Бориса Цибульника
12:19
Пам'яті Бориса Цибульника

       11 січня  цього року, майже за місяць до свого 63-річчя, раптово помер знаменитий український гончар, заслужений майстер народної творчості  України, почесний громадянин міста Валки Цибульник Борис Миколайович. Перестало битися серце талановитої і обдарованої людини, невтомного трудівника, турботливого і чуйного сина, чоловіка, батька, дідуся.   
        Все життя Бориса Миколайовича було пов’язане з рідною Шарівкою. У цьому селі народився, закінчив восьмирічку, звідси  їздив у Люботин – спершу до середньої школи, а потім до професійно-технічного училища, сюди повернувся після  строкової військової служби, тут власними руками збудував дім, разом із дружиною Ларисою народили двох синів, тут його застала слава, звідси відійшов у Вічність.  
        В останні роки, коли здоров’я почало підводити Майстра, склалися  особливо теплі і зворушливі стосунки Бориса Миколайовича з нашим колективом. На пропозицію музею він почав виготовляти для валківських туристів глиняні іграшки-свищики, які випалював у своїй маленькій електричній пічці, проводив удома  майстер-класи з гончарства, котрі залюбки відвідували не тільки діти, а й дорослі. 
     ​   В липні  позаминулого року науковці із прославленої Опішні – всеукраїнськоЇ гончарівки ,  зняли про Бориса Цибульника фільм, який ми колись побачимо, а наш Майстер уже ні. Вічна йому пам’ять і  шана від вдячних земляків, яких він прославив,  яких   навчив любити справу, котрій присвятив життя, і творчість рідного народу.

 

Переглядів: 622 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: