Головна » 2020 » Серпень » 3 » Нова книга про Марусю Вольвачівну
09:21
Нова книга про Марусю Вольвачівну

        

     "Легенда Слобожанщини" - таку назву дав своїй новій книзі, присвяченій уродженці села Черемушна на Валківщині письменниці Марусі Вольвачівні , відомий український мистецтвознавець та енциклопедист наш земляк Іван Лисенко. У збірнику, який щойно надрукований в одному із житомирських видавництв, вміщено деякі із неопублікованих творів Вольвачівни, спогади, літературну критику, листи, а також довідкові матеріали, присвячені пам'яті повернутої із забуття мисткині. "Легенда Слобожанщини" стала доповненням до першої книги автора про Вольвачівну - "Кажи жінці правду, та не всю", яка побачила світ у 2007р.
    У 2016р. Черемушнянська сільська громада разом із усією Валківщиною та туристичною спільнотою Харкова, за активної участі Центру українських студій ім. Д.Багалія при ХНУ ім.В.Каразіна , урочисто відзначили 175-річчя із дня народження талановитої письменниці. З’явилася ідея про створення  туристичного маршруту "Черемушна - рідне село Марусі Вольвачівни", який би посприяв популяризації творчості самобутньої літераторки, культурному та економічному відродженню мальовничого села, котре нині переживає не кращі часи.
     Наступного року Вольвачівні виповниться 180. Хочеться сподіватися, що під тиском місцевої громади сільрада все-таки візьметься за справу і створить умови, за яких туристи порятують Черемушну. 

 

Переглядів: 191 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: