Головна » 2017 » Жовтень » 11 » Нащадки козацької слави
06:22
Нащадки козацької слави


    Напередодні свята захисників України, яке із жовтня 2014 р. ми почали відзначати у День Покрови Пресвятої Богородиці - покровительки запорізьких козаків, у Валківському краєзнавчому музеї відбулася тематична зустріч «Нащадки козацької слави». Вона проходила на фоні фотовиставки з однойменною назвою, присвяченої валківчанам - учасникам АТО.
   Почесним гостем зустрічі, на якій були присутніми восьмикласники та дев’ятикласники Валківського ліцею ім. О. Масельського разом зі своїми учителями Н. М. Котенко та А. В. Хараїмом, став валківський підприємець О. Л. Харченко. У грудні 2014 р. Олександр Леонідович добровільно вдягнув військову форму та пішов боронити Вітчизну в зону АТО, пробувши на Донбасі до цьогорічної весни.
   Під час зустрічі лунала розповідь про подробиці бойових дій у Донецькій та Луганській областях, про гіркі втрати бойових побратимів, про комічні ситуації на війні, також згадувалися звитяжні подвиги кошового отамана Івана Сірка та звучали поезії Тараса Шевченка.
   Юні учасники зустрічі мали за честь сфотографуватися поряд із своїм мужнім земляком, прагнучи, як і він, стати гідними нащадками козацької слави.

Переглядів: 370 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: