Головна » 2020 » Вересень » 4 » Наш рідний край – сливова Валківщина
06:27
Наш рідний край – сливова Валківщина

      

    «Наш рідний край – сливова Валківщина». Таку назву мав урок-вікторина, який пройшов для семикласників Валківського ліцею імені О. Масельського на зеленій галявині Валківського краєзнавчого музею.
         Зважаючи на те, що символом Валок є сливи, котрі зображені на старовинному гербі нашого міста, то саме в їх імітованих плодах і знаходилися питання вікторини, розміщені на «сливовому» дереві. Кожен, хто знімав «сливку», мав відповісти на якесь із питань, що стосувалися змісту книги Євгена Альбовського «Валки, украинный город Московского государства» ( у цьому році виповнюється 115 років із часу її видання). За правильну відповідь - передбачався бонус.
          За кількістю зібраних бонусів переможницею вікторини стала Валерія Литвин. Саме їй і дістався головний приз – примірник згаданої книги Є.Альбовського. До речі, в одному з питань йшлося про дату початку нового року у древніх валківчан. Дітей дуже здивувало, що новорічне свято у наших предків припадало саме на 1 вересня. Отже «сливове» дерево у День знань виявилося ще й новорічним.

Переглядів: 221 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: