Головна » 2014 » Березень » 3 » На честь ювілею Павла Грабовського
13:01
На честь ювілею Павла Грабовського
            У Календарі пам'ятних дат на 2014-2015 рр., до відзначення яких долучилася ЮНЕСКО - міжнародна організація з питань освіти, науки і культури, включено чотири заявки з України. Крім 200-річчя Тараса Шевченка, на світовому рівні відзначатимуться також 200-річний ювілей Михайла Вербицького (автора гімну України), 150-річчя з дня народження Михайла Коцюбинского та Павла Грабовського.
            Цими днями у Валківському краєзнавчому музеї відбулася нарада, присвячена вшануванню пам'яті поета, публіциста, перекладача, борця за волю України П. А. Грабовського, чиє життя пов'язане з нашим краєм. У зустрічі взяли участь  Валківський міський голова Валерій Скрипніченко, заступник голови РДА Віталій Оноша, керуюча справами районної ради Тетяна Котенко та науковці кофедри ЮНЕСКО Харківського національного університету сільського господарства на чолі із професором Іваном Гришиним.
            Серед ювілейних заходів, запропонованих для проведення у нашому районі,-  наукова конференція "Перші Грабовські читання", поїздка делегації валківчан у село Грабовське на Сумщині, відкриття туристичного маршруту "Павло Гробавський і Валки", закладення гаю із 150 дерев на вшанування пам'яті ювіляра та інші заходи.
Переглядів: 926 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: