Головна » 2017 » Серпень » 4 » Музейний ювілей
13:05
Музейний ювілей

   

       3 серпня ц.р. Валківський краєзнавчий музей відзначив свій 25-річний ювілей. Розташований у центрі Валок поряд із автомагістраллю Київ-Харків наш музейний заклад став ніби західними воротами Слобожанщини до її історичних та духовних надбань. Будинок осередку краєзнавства, що є пам’яткою архітектури місцевого значення, був відкритий для відвідування 14 вересня 2007 р. З того часу тут побувало понад 30 тисяч осіб.
Колекція нашого музею нараховує близько 14 тисяч експонатів, які знайомлять валківчан і гостей району з історією, культурою, природничими надбаннями рідного краю. До уваги відвідувачів - експозиція «Наш край у сиві давнину», постійні виставки «Валки – гончарна столиця Слобожанщини», «Яскраві барви Валківщини», «Голодомор на родючих чорноземах», «Герої не вмирають», «Мужність і біль Чорнобилю» та інші.
    Крім екскурсій, набули популярності культурно-освітні заходи, що проводяться в музеї, - регіональні виставки-конкурсу дитячих робіт «Великодня писанка», тематичні «Зустрічі в музейній вітальні», мистецькі презентації «Музейна галявина запрошує», інтерактивні науково-пізнавальні заняття для школярів тощо. Туристична робота спрямована на реалізацію місцевого проекту «Сто сіл – сто маршрутів».
     Завдяки участі у видавничій діяльності створено власну бібліотеку краєзнавчої літератури, поширюється рекламна продукція.     
   У свій ювілейний день музейний заклад оголосив День відкритих дверей. Разом із колективом свято відзначили керівники міста і району, численні шанувальники музейної справи та краєзнавства.

Переглядів: 419 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: