Головна » 2017 » Лютий » 15 » Ювілей майстра
15:12
Ювілей майстра

       

        Сьогодні, на Стрітення, виповнилося 65 років з дня народження нашого уславленого земляка, заслуженого майстра народної творчості України                    Б. М. Цибульника (1952-2015). Маючи художній хист, він з дитинства всією душею прикипів до глини, без гончарного ремесла не уявляв свого життя. Роки напруженої творчої праці, допомога знаних Федора Гнідого, Дмитра Наріжного та інших гончарів принесли достойні плоди. Вишукані скульптури та посуд, оригінальні свищики привернули увагу фахівців і простих шанувальників. Успішно пройшли персональні виставки у Харкові та Києві. Двічі поспіль наш земляк був лауреатом Всесоюзних фестивалів самодіяльної творчості, а після участі у Всеукраїнському симпозіумі майстрів народного мистецтва «Седнів-93» його твори закупили Міністерство культури та провідні музеї України.
            Свої мистецькі навики Борис Миколайович охоче передавав молодому поколінню, зокрема, вихованцям Валківської дитячої школи мистецтв. Він активно долучився до створення туристичного маршруту «Валки – гончарна столиця Слобожанщини», започаткувавши майстер-класи на власній садибі.
          У ці дні колекція виробів Майстра, яка знаходиться у фондах нашого музею, поповнилася новими експонатами – керамічний посуд, виготовлений руками Бориса Цибульника під час відвідин Валківської дитячої школи мистецтв, передав колишній керівник цього закладу Олександр Ковальов.

 

Переглядів: 433 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: