Головна » 2018 » Вересень » 18 » Із думкою про рідний край
08:35
Із думкою про рідний край

     

   У Валківському краєзнавчому музеї відбулася зустріч із письменником, журналістом, мистецтвознавцем, заслуженим діячем мистецтв України і почесним громадянином Валківського району І.М.Лисенком.
      На Валківщині Іван Лисенко відомий перш за все як автор "Валківської енциклопедії", над створенням якої працював сорок років. Але не тільки про цей унікальний довідник ішла мова під час спілкування із відомим земляком, котрий ніколи не втрачав зв’язків із рідним краєм.Люди різного віку, серед яких були не лише валківчани, а також жителі Люботина, Коломацького району, Харкова, з інтересом слухали розповідь Івана Максимовича про його нелегкий життєвий шлях, про мудрі уроки матері-колгоспниці, яка, лишившись солдатською вдовою, сама ставила сина на ноги, про свої творчі здобутки і перспективи. Присутні задавали питання, ділились враженнями, цікавилися творчими планами Івана Лисенка.
      Увечері столичного гостя, котрий щойно відзначив свій 80-річний ювілей, вітала вся валківська громада, яка зібралася на районне свято з нагоди Дня визволення, Дня міста та 95-річчя району
      У наступні дні Іван Максимович відвідав рідне село Черемушна та побував у селі Огульцях, де пройшла його шкільна юність.

Переглядів: 595 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: