Головна » 2017 » Січень » 30 » Полковник-краєзнавець
14:22
Полковник-краєзнавець

     

       В одному із харківських видавництв вийшло друком краєзнавче дослідження нашого земляка В. Ганзія під назвою «Залізнична станція Ков’яги», яке охоплює період із другої половини XIX ст. до наших  днів.
      Скрупульозно вивчивши матеріали, які зберігаються у фондах Державного архіву Харківської області, Володимир Агейович виклав у нарисі не лише історію появи залізничної станції в рідному селищі Ков’яги (давня назва Ковеги), але й коротко відтворив історію всієї Харківсько-Миколаївської залізниці, що згодом отримала назву Південна.
      Редагування книги та її комп’ютерний набір зробив керівник осередку валківських краєзнавців Микола Желєзняк.
      Слід відзначити, що краєзнавчий нарис про станцію Ков’яги – це вже друга книга Володимира Ганзія. Перша, яка побачила світ 2011 р., була присвячена храму Різдва Богородиці  у рідному селищі. За авторським задумом обидва дослідження в майбутньому  стануть розділами книги про історію селища Ков’яги.
      Коротка довідка про краєзнавця. Володимир Ганзій за професією пожежник, ветеран органів внутрішніх справ, учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Після завершення служби полишив місто і повернувся до рідного гнізда –  став господарювати у батьківській хаті, захопився пошуковою роботою. У Ков’ягах Володимира Агейовича застав Указ Президента України про відзначення його особливих заслуг перед Батьківщиною у зв’язку із 30-ю річницею Чорнобильської аварії, наказ МВС України,  яким  В. А. Ганзію  присвоєне чергове спеціальне звання – полковник внутрішньої служби.
      Вітаючи автора із  виходом нової книги, яка фінансувалася коштами родини Ганзіїв, бажаємо йому міцного здоров’я, домашнього затишку, нових творчих здобутків у краєзнавчій роботі.

Переглядів: 412 | Додав: museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: