Головна » 2015 » Грудень » 04

    Нову тематичну екскурсію із такою назвою розробили працівники нашого музею. Її презентація відбулася під час засідання районного методичного об’єднання вчителів, які викладають курс “Православна культура Слобожанщини».
      Відвідувачам музею пропонується огляд унікальних експонатів, що розповідають про духовне життя наших предків. Серед них – примірник книги «Києво-Печерський патерик», яка належить до золотого фонду національної культури України. Цікаві відомості про церкви Валок та колишнього повіту, їх парафії та служителівмістяться у Кліровій книзі 1849 року, складеній колишнім місцевим благочинним протоієреєм Аполонієм Солодовніковим. У музеї зберігаються Псалтир  та  молитовник, які належалиродині відомого валківського гончаря Федора Гнідого. Із змістом цих сімейних реліквій також знайомить тематична екскурсія.
     До роздумі ... Читати далі »

Переглядів: 498 | Додав: museum | Дата: 04.12.2015 | Коментарі (0)

  На запрошення учнів та вчителів Гонтовоярсьої ЗОШ І-ІІ ст. директор нашого музею член Асоціації дослідників Голодомору в Україні Тамара Поліщук взяла участь у тематичній зустрічі, присвяченій трагедії 33-го.
     Тамара Вікторівна розповіла про передумови та перебіг Голодомору в Україні взагалі та у селі Гонтів Яр зокрема, повідала про свою роботу над документальними збірниками, присвяченими печальній темі, - "Чорні жнива" і "Столиця відчаю".
      Кількома днями раніше Т. Поліщук була учасницею прямого ефіру однієї із тематичних передач Харківського обласного телебачення.

Переглядів: 425 | Додав: museum | Дата: 04.12.2015 | Коментарі (0)