Головна » 2014 » Вересень » 18

       16 вересня, у День міста наш музей запросив шанувальників образотворчого мистецтва  на презентацію персональної виставки Вікторії Білецької "Все неповторне мусить повторитись". Оскільки авторка виставки зараз перебуває у творчому відрядженні, поздоровлення з визначною подією в її житті приймали члени родини художниці - мама Алла Миколаївна та брат В'ячеслав.
      Сюрпризом для всіх присутніх стало відеозвернення Вікторії до учасників презентації, надіслане через мережу інтернет.
       Своїми враженнями від виставки поділилися перший наставник художниці директор школи мистецтв Олександр Ковальов, секретар міської ради Антоніна Кривич, валківська художниця-аматор Валентина Холод, шанувальник живопису Геннадій Христенко.
... Читати далі »

Переглядів: 493 | Додав: museum | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

        Черговий урок пам’яті для одинадцятикласників ліцею ім. О.Масельського працівники музею присвятили 100-річчю з дня народження прославленого льотчика, Героя Радянського Союзу Данильченка Івана Андрійовича. Цікаву розповідь про життєвий і бойовий шлях    земляка підготувала Тетяна Сосненко. З її розповіді учні дізналися про бойові подвиги штурмана 237-го штурмового авіаційного полку, який, знищуючи ворожі об’єкти, кілька разів опинявся у смертельній небезпеці.
       Під час уроку діти ознайомилися  ще з трьома  видатними  авіаторами, які були уродженцями Валківщини. Всі вони за мужність і відвагу, проявлені в боях з фашистами, теж були удостоєні високого звання Героя Радянського Союзу.   Це - Катрич Олексій, Заслужений військовий льотчик СРСР, який здійснив перший у світі висотний таран,а в мирний час був заступником мі ... Читати далі »

Переглядів: 419 | Додав: museum | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)